Dit weekend bereikte ons het droevige bericht dat Mathieu Beurskens zaterdagochtend in bijzijn van zijn vrouw en dochters is overleden.

Zijn ziekte weerhield hem niet om energiek en positief in het leven te staan. En om zich tot het laatst in te zetten als vrijwilliger. Mathieu werd 77 jaar.

Mathieu was één van de initiatiefnemers van Partin. In mei 2009 was hij één van de drie oprichters bij de notaris en werd hij de eerste voorzitter. Wij herinneren ons Mathieu als een uiterst betrokken man. Bij zijn familie, maar ook bij zijn andere geesteskind Young Africa. Zijn passie voor particuliere initiatieven was groot. In 2017 nam hij afscheid als bestuurslid van Young Africa. Destijds zei hij in een interview: “Mijn drive om met mensen om te gaan, iets sociaals kunnen betekenen voor de maatschappij, mensen kunnen bijstaan en helpen. Dat vind ik leuk om te doen.” Dat was Mathieu ten voeten uit.

Een poging enkele jaren geleden om afscheid te nemen van Partin mislukte jammerlijk. Al na enkele maanden stond hij weer te trappelen van ongeduld en trad hij opnieuw toe tot het verenigingsbestuur. Ook dat was typisch Mathieu.

Zijn kennis en ervaring waren voor het steeds verder groeiende Partin een welkome aanvulling. Hij laat een leegte achter. We gaan hem missen.

Wij wensen zijn vrouw Trijn, dochters Dorien, Trijntje & Floor en de familie Beurskens veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.