Publicatieplicht, standaardformulieren, integriteitseisen en de 90%-eis. Dat komt allemaal kijken bij ANBI. Daartegenover staan vele voordelen. En die wegen zeker op tegen de energie en tijd die je investeert. Trouwens de plicht om een aantal gegevens op een website te publiceren is geen eis die de Belastingdienst instelde. ‘Men vond dat het publiek vertrouwen moest hebben in de activiteiten van instellingen.’ Dat vertelde Wido Donkers. Samen met Peter Jansen maakte hij ons wegwijs in de regels van ANBI.

De twee medewerkers van de Belastingdienst herkenden de behoefte aan informatie over ANBI. Ze zeiden verheugd te zijn met deze kans van Partin om erover te vertellen. In heldere woorden werden de eisen en voorwaarden van ANBI uitgelegd. En zij beantwoordden jullie vragen. En dat waren er veel.

Wow!
‘Wow,’ reageerde Geke Schutte, ‘wat een leerzaam webinar. We zijn met Stichting 4Gambia op de goede weg maar er kunnen nog wel een paar puntjes op de i gezet worden.’ En ze belooft dat te gaan doen. En ze was niet de enige. Goed om te horen!

Het webinar van 24 februari 2022 is nu terug te kijken. Klik hier of hieronder.

 

Jullie vinden meer over ANBI in de Toolkit ANBI aanvragen.