Ondernemersorganisaties roepen de regering op om de deadline voor inschrijvingen in het zogeheten UBO-register uit te stellen. In elk geval tot het Europese Hof van Justitie uitspraak heeft gedaan over het UBO-register, naar verwachting medio dit jaar. Ook zijn er kamervragen over gesteld. Toch adviseren wij jullie om vóór 27 maart – dus over een 2 weken – jullie UBO’s te registreren. Als jullie dat nog niet gedaan hebben, dan hoeft het niet meer natuurlijk.

UBO registreren! Hoe dan?
In dit artikel leggen we uit hoe je de stappen makkelijk kunt nemen om jullie UBO’s te registreren. Ook staan er handige tips in: partin.nl/inschrijven-ubos-voor-27-maart-2022/

VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten voor uitstel van de verplichte inschrijving. Zij vinden dat een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ EU) moet worden afgewacht. Dit heeft vooral te maken met de privacy van diegenen die in het register worden ingeschreven. Ook zijn door verschillende partijen  kamervragen gesteld: Stoffer (SGP), Heinen/Rahimi (VVD) en Van Dijk/Palland (CDA). En wordt namelijk ook getwijfeld of alle organisaties hun UBO’s wel op tijd kunnen registreren. Registreren kon al vanaf 27 september 2020.

Maar zo lang er geen uitstel is gegeven, blijft de huidige deadline van kracht en zullen de gegevens dus tijdig moeten worden verstrekt aan de Kamer van Koophandel (KvK). Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen voor jullie in de gaten.

Bron(nen): Rendement | Goede Doelen Nederland