De vele vragen tijdens het webinar over ANBI lieten weer zien dat dit soort bijeenkomsten van veel waarde zijn voor jullie. En we zijn nog niet uitverteld. Op 29 maart staat het schrijven van een beleidsplan op het programma. ANBI’s moeten namelijk een actueel beleidsplan op hun site publiceren. Elke drie of vijf jaar zitten jullie – als bestuur en vrijwilligers – dus bij elkaar om het  beleidsplan te schrijven. Belangrijk om daar aandacht aan te geven.

Niet alleen de Belastingdienst vraagt om een beleidsplan. Ook sponsoren en donateurs willen weten wat jullie plannen zijn. Daarnaast is het ook voor jullie zelf belangrijk om helder te krijgen welke kant het op moet met de stichting en wat daar allemaal voor gedaan moet worden. Het schrijven van een beleidsplan is een gelegenheid om hier bij stil te staan.

En natuurlijk is het beleid de leidraad voor jullie jaarverslagen. Dan peilen jullie of doelen gehaald worden – en waarom niet – en welke activiteiten bijdroegen. En wat verbeterd kan worden.

Het schrijven van het beleidsplan is dus belangrijk. Toch is het een klusje waar menig bestuur tegenop ziet. En dat is niet nodig. In dit webinar leggen Yvonne van Driel (Stichting GESP) en Kirsten Giethoorn (Friendship Foundation) uit hoe jullie eenvoudig met een handig sjabloon een beleidsplan maken. Ook al ben je van huis uit geen schrijftalent. Iedereen kan het!

Het webinar, georganiseerd door Partin, is op dinsdag 29 maart vanaf 20.00. Aanmelden: zoom.us/webinar/beleidsplan