We hebben een nieuwe minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) en daar hoort een nieuwe beleidsnota bij. Minister Liesje Schreinemacher is daar volop mee bezig. Zij vraagt maatschappelijke organisaties, denktanks, onderzoekers en ondernemers om mee te denken. Dat doet ze via een internetconsultatie aan de hand van 10 vragen. Wij hebben deze al doorgenomen. Maar we kunnen dit niet alleen. Want ook jullie hebben belang bij een goed beleid. Denk dus mee.

‘De manier waarop hulp en handel elkaar kunnen versterken zal één van de centrale verbindingsthema’s zijn in de BHOS-nota’, zegt minister Schreinemacher op de site van Rijksoverheid. In de nieuwe beleidsnota zet zij de hoofdlijnen van het beleid uit aan de hand van de prioriteiten van het coalitieakkoord van Rutte IV. Daarbij houdt zij ook rekening met actuele ontwikkelingen, zoals de oorlog in Oekraïne en de hulp die nodig is voor vluchtelingen. Naast de hoofdlijnen uit het coalitieakkoord en actuele ontwikkelingen laat zij zich graag inspireren.

Zij nodigt geïnteresseerden uit om ideeën en kennis te delen. In deze internetconsultatie krijgen jullie de mogelijkheid om aan de hand van een aantal vragen mee te denken. Dat kan tot 15 april. Wij hebben het al voor jullie gemakkelijk gemaakt en wat suggesties gedaan voor antwoorden. Stuur een mail naar secretariaat@partin.nl en je ontvangt onze reactie. Natuurlijk kunnen jullie ook zelf antwoorden formuleren. We vinden het fijn als veel van jullie reageren. Want wij zijn belangrijke draagvlakversterkers voor OS in Nederland. En daarbuiten.

De internetconsultatie vinden jullie hier: internetconsultatie.nl/bhosnota


Bron: Rijksoverheid
Beeld: Martijn Beekman