Vorige week was weer de AFAS Foundation Challenge. En daarbij pitchten verschillende kleine goede doelen hun projecten. De pitch van onder andere Stichting WOL, Stichting ter Bevordering van de Bijenteelt in Noord-Uganda en Stichting Ayuda Maya werden gehonoreerd met mooie bijdrages voor hun projecten.

In februari deelden we de oproep van AFAS Foundation om grootse en impactvolle projecten en programma’s in te dienen om zo in 2022 in aanmerking te komen voor een investering. Daarbij waren ze vooral op zoek naar gamechangers. Jullie dus!

Ook Learn!Foundation kan rekenen op een bijdrage. Voorzitter Ingrid Vink zag de oproep en trok de stoute schoenen aan. Hoewel ze dacht als kleine organisatie weinig kans te maken, bleek het tegendeel het geval. Haar enthousiasme, haar betrokkenheid en haar duidelijke verhaal overtuigden volop. Straks hebben alle leerlingen van de Makonjemare- en de Mbwana Primary School in Kenia een uniform. Dat zijn zo’n 1.200 kinderen. Niet alleen voor hen een geweldig vooruitzicht, maar ook voor het naaiatelier en de vrouwen die daar opgeleid worden.