In de eerste podcast van de reeks die dit jaar online gaat, spreken Menno van der Geugten en Ton ten Dam met Geert Kroos. Geert gaat in op de impact van Resirest op de lokale bevolking. Niet alleen meer inkomsten, maar de mensen groeien en leren ook van andere culturen. Ze krijgen meer eigenwaardering. Empowering noemt Geert dat. En dat komt allemaal door nauwe samenwerking met jullie. Want jullie zijn een belangrijke schakel. 

Op dit moment wordt al in meer dan 40 landen gezamenlijk gegeten. Geert ziet daarbij een belangrijke rol voor PI die actief zijn in die verschillende landen. Zij kennen de gezinnen en het land op hun duimpje. Geert zegt blij te zijn met de organisaties die bij Partin zijn aangesloten. Resirest zoekt bewust naar PI. Want de winst out van Resirest gaat ook naar de lokale families. En daar bedoelt hij mee: “Wil je nou de lokale mensen die het eigenlijk al goed voor elkaar hebben, of wil je nou juist de lokale mensen bereiken die het nog net niet zo goed voor elkaar hebben. Die willen we heel graag bereiken. En die bereiken we heel vaak door Partinleden.” En dat heeft dan ook weer effect op het PI zelf.

Ton (rechts) in gesprek met Geert (foto: Menno)

Podcast
Na een periode van radiostilte – niet in de laatste plaats door de coronapandemie – is het enthousiaste duo van El Mundo Podcast NL dit jaar weer gestart met het opnemen van drie podcasts. Met deze podcasts willen Ton en Menno een spreekbuis zijn voor wereldburgers en kleine goede doelen actief overal ter wereld. En daarbij samenwerking tussen Partinleden stimuleren door onderwerpen te kiezen die mogelijk interessant zijn voor alle PI.

In deze eerste reeks opnames naast aandacht voor Resirest ook aandacht voor het voorlichtingsprogramma voor gezonde tanden en schone handen van DHIN en gaat Yvonne van Driel (Partin) in op het schrijven van verhalen. Later dit jaar worden 3 andere opnames gemaakt. De podcasts worden in samenwerking met Partin opgenomen.

Hebben jullie ook een programma waarbij samenwerking met andere leden tot meer succes leidt? Laat het ons weten en misschien vragen Menno en Ton je in de volgende podcast alles over dat initiatief. Mail naar podcast@partin.nl

De podcast is HIER te beluisteren of op kleinegoededoelen.nl/podcasts/

Foto: Resirest