Storytelling is niet meer weg te denken in goede doelenland. En daar buiten natuurlijk. Maar wat is er nu zo belangrijk aan en hoe maakt jouw verhaal het verschil tussen niks doen en actie ondernemen? Yvonne van Driel nam vorig jaar deel aan het webinar over verhalen vertellen. Sandra Ball gaf aan de hand van een aantal stappen uitleg over het belang van een goed verhaal als je beweging wil. En nu kunnen jullie zelf dit webinar bijwonen. Mis het niet!

Redactie Partin

We staan voor steeds grotere uitdagingen: om jongeren aan onze stichting te binden, donateurs te vinden en te behouden en om fondsen te werven. Een eerste stap is om via ‘storytelling‘ beter in contact met jullie achterban te komen.

Een verhaal vanuit uit hart, hand en hoofd
Om nieuwe relaties aan te gaan en mensen aan de organisatie te binden, is een nieuw verhaal nodig. Een verhaal gaat niet alleen om cijfers en taken, maar moet vooral persoonlijke motivatie uitstralen. Een persoonlijk verhaal, een verhaal dat uitdraagt waarom de organisatie anderen nodig heeft en tot slot het verhaal van de urgentie. Daarom is actie nu nodig!  Mensen komen eerder in actie als de urgentie hoog is.

Met dit verhaal kun je relaties bouwen met jullie achterban. Via (persoonlijk) contact dat gericht is op wat mensen kunnen doen om bij te dragen. Vaak willen mensen wel helpen, maar vraag en het aanbod komen niet altijd overeen. Of mensen zijn te bescheiden in het aanbieden van hun tijd en deskundigheid. Met dat goede verhaal kom je al stukken verder.

In het webinar Verandering begint bij jouw verhaal op 28 juni krijg je allemaal goede ideeën en handvaten om jouw verhaal te kunnen vertellen. Yvonne: “De duidelijke uitleg, het stappenplan en de voorbeelden, hebben mij veel inzichten gegeven. Inzichten die ik praktisch kan inzetten en veel gebruik.” Meld je nu aan voor het webinar : partin.nl/evenement/verandering-begint-bij-jouw-verhaal/