Jullie dragen bij aan een of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s). Dat is een hele uitdaging. Maar jullie hoeven dat niet alleen te doen. De studenten en pas-afgestudeerden van het SDG Traineeship kunnen jullie daarbij namelijk helpen. Bijvoorbeeld bij het samenstellen van een lespakket wereldburgerschap of het onderzoeken van mogelijke partnerorganisaties om samen de SDG meer boost te geven. Deze jongeren werken 15 weken lang één dag per week aan jouw specifiek SDG gerelateerd project dat jij als opdrachtgever aandraagt.

Het SDG Traineeship is een landelijk programma dat handvatten biedt aan jongeren en organisaties om zich -verder- te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap. In dit 15 weken durende parttime traject committeert een multidisciplinair team van gemotiveerde jonge professionals en studenten (HBO/WO, 18-27 jaar) zich voor l dag per week om een SDG-case van een opdrachtgever aan te pakken. Door concreet bij te dragen aan de integratie van de SDG’s in het bedrijfsleven, maatschappelijke veld en de publieke sector wordt er direct de nodige impact gemaakt.

 

Zet jouw organisatie zich in voor thema’s als duurzaamheid en/of inclusiviteit? Zijn jullie bezig om de SDG’s te implementeren, maar gaat het eigenlijk niet snel genoeg? Behoefte aan een frisse blik van een team studenten en young professionals? Dan is het interessant om als opdrachtgever mee te doen aan het SDG Traineeship! Meer informatie in deze Client Recruitment Brochure of ga naar sdghouse.org/sdg-traineeship/

Op 5 september 2022 start de vierde editie. Opdrachtgevers kunnen zich tot 8 juli 2022 aanmelden. In de vorige editie deed Stichting Amurang mee. Kijk hier wat hun opdracht was en wat het opleverde.

Bron: SDG House
Foto: Amurang