Het Better Care Network Netherlands (BCNN) is een netwerk van organisaties en individuen die actief betrokken zijn bij kinderen zonder ouderlijke zorg. Door samenwerking willen zij de hulp aan kinderen in het buitenland zonder goede ouderlijke zorg verbeteren. Op 7 oktober organiseert BCNN een netwerkdag in Utrecht. Daarbij komen twee leden van Partin aan het woord: Annette Klijnsma (Tan-Kids) en Charlotte Kolff (Foundation PIP).

Annette is voorzitter van Tan-Kids. In Tanzania werkt de stichting met familiecoaches. Zij vertelt hoe Tan-Kids met hun lokale partners deze werkwijze heeft ontwikkeld en hoe de families hierdoor versterkt worden.

Charlotte (Foundation PIP) is familietherapeut. PIP staat voor  Puppet Interview Program. Zij zet op een praktische en creatieve manier uiteen hoe een hulpverlener te werk kan gaan om met de familie op zoek te gaan naar de hulpbronnen en veerkracht en hoe je deze kan versterken en uitbouwen.

Daarnaast spreekt Liesbeth Speelman. Zij is adviseur Child Development and Protection bij Red een Kind en vertelt over de ouderschapstrainingen die zij ontwikkelde en die in veel landen met succes geïmplementeerd worden.

Na de inleidingen zijn er dialoogtafels. Dagvoorzitter is Pieter Dirk Dekker.

Meer informatie over de dag (en aanmelden): bettercarenetwork.nl/

Geïnteresseerd in de methode PIP? Lees dan Puppet Interview Program met duplo.

Het team van Tan-Kids schrijft  regelmatig verhalen. Zoals 2021 was absoluut mijn jaar! en Een diploma voor Rose. Ook verscheen Geen MIJ maar WIJ!. 

Hebben jullie ook mooie verhalen opgeschreven, stuur ze ook in. Weer extra aandacht en dat kan jullie werk alleen maar te goede komen. Stuur een bericht naar redactie@partin.nl of ga naar kleinegoededoelen.nl/verhalen/

Foto: Tan-Kids (Tanzania)