Zeven is in veel culturen een magisch of heilig getal. Het is dan ook bijzonder dat onze directeur Erik Boerrigter nu voor de zevende opeenvolgende keer in De Dikke Blauwe 100 (DDB100) staat. “En dat vinden wij al 7 jaar geheel terecht”, zegt zijn collega Yvonne van Driel. Dit jaar staat Erik op nummer 52. Dat is de op een na hoogste notering. Vorig jaar stond hij nog op 51.

“Hij is niet meer weg te denken in de filantropiesector. Hij laat zien wat jullie allemaal doen. En waar jullie tegenaan lopen in regelland Nederland. Daarbij staat hij met zijn voeten stevig op de grond, heeft een heldere kijk op de dingen en ziet snel oplossingen.”

Erik blijft zijn invloed nuanceren: “Het is natuurlijk ook een verdienste van alle leden en vrijwilligers. Zonder deze mensen en organisaties kan ik als directeur weinig bereiken. Zij vertellen de verhalen en laten zien wat deze zij met hun projecten allemaal teweeg brengen. Ik behartig vooral hun belangen, omdat het werk wat ze doen en de impact die ze wereldwijd bereiken het meer dan waard maakt.”

De ranglijst met de honderd ‘invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie’, is samengesteld op basis van nominaties uit het veld en beoordeling door een vakjury. Op 26 oktober werd deze lijst bekend gemaakt op Civil Power in Amsterdam. Marieke van Schaik, directeur Nederlandse Rode Kruis, werd de nummer 1.

In 2016 kwam Erik voor het eerst op in de lijst. Op nummer 94. In de jaren erna schommelde zijn notering tussen 51 en 69.