Na een traject om samen goede projectvoorstellen te schrijven, ontvingen vorige week acht leden een bijdrage van Gentiaan. Het bloemenfonds kende bedragen toe aan 6 degrees Academy for Women, Ayuda Maya, Elnura, Plant n Boom, Stepping Stone Liberia. Stichting ter Bevordering van de Bijenteelt in Noord-Uganda, Vrienden van Christopher en Vrouwen en Arbeidsmarkt (VAM). In totaal verdeelde Gentiaan € 32.899. Het geld wordt besteed aan capaciteitsversterking van de partnerorganisatie. Aleid van der Spek (Stichting Elnura) antwoordde op dit mooie nieuws: ‘De moeite beloond! CPC zal er zeker blij mee zijn.’ En Eamonn Hanson van Plan n Boom reageerde ook enthousiast: ‘Dat is geweldig nieuws!’ En dat is het zonder twijfel.

In totaal hadden 26 stichtingen een voorstel ingediend. Daaruit kwam een shortlist die samen met het Partin-team aan de slag gingen om de voorstellen verder uit te werken. Dat zijn interactieve trainingen waarbij het uitwisselen en elkaar helpen voorop staat. De peer-to-peersessies. Uit die shortlist selecteerde Gentiaan de vier projecten die het meeste voldeden aan de gestelde voorwaarden. Een belangrijke wens was om de capaciteiten van de partnerorganisatie te verbreden en te versterken. Daarnaast besloot dit bloemenfonds om aan vier projecten aanmoedigingspremies toe te kennen.

Capaciteit
Het bloemenfonds kende bedragen toe Ayuda Maya, Elnura, Plant n Boom en Vrouwen en Arbeidsmarkt (VAM) van € 5.273 tot € 9.340. Met dit geld gaan Adicay in Guatemala, Center for the Protection of Children in Kirgizië, KETSO in Sierra Leone en Tuma Barama in Mali aan de slag om zelfstandiger te kunnen opereren. Ayuda Maya schreef op facebook: ‘We zijn enorm blij dat Gentiaan onze partnerorganisatie Adicay – en daarmee het werk dat we doen – wil ondersteunen!’

En Aleid schreef op later nog op LinkedIn: ‘Mede dankzij de begeleiding door Partin zijn deze mooie resultaten bereikt. Onze partnerorganisatie Center for the Protection of Children in Kirgizië moest als gevolg van de coronapandemie prioriteiten verleggen. Gelukkig kunnen met de door “bloemenfonds Gentiaan” toegekende bijdrage de voor de CPC-medewerkers eerder geplande trainingen nu toch doorgaan. Hartelijk dank of – in het Kirgies – ‘ragmat’.’

Lees Krachtige partnerorganisaties is de wens van Gentiaan en die komt uit om meer te weten over de verschillende projecten.

Aanmoediging
6 degrees Academy for Women, Stepping Stone Liberia, Stichting ter Bevordering van de Bijenteelt in Noord-Uganda en Vrienden van Christopher kregen ieder € 1.000 voor hun projectpartners in Nepal, Liberia, Oeganda en Ghana.

Iris
Dit jaar zal het fonds achter Gentiaan weer de nodige projectvoorstellen honoreren. De voorwaarden van dit bloemenfonds worden later bekend gemaakt. Vooralsnog is de codenaam ‘Iris’. Blijf onze nieuwsbrief en website in de gaten houden. En haal je voordeel uit onze bloemenfondsen!

Hyacint
Tot en met 20 maart 2023 kon de enquête voor Hyacint ingevuld worden. Het waren vragen om te verkennen of er projecten voldoen aan de specifieke wensen van Hyacint. Vandaag zijn de antwoorden naar het fonds gestuurd. Net als jullie zijn we benieuwd naar hun reactie.

Tekst: Redactie Partin
Foto: VAM

Gentiaan was het zevende bloemenfonds dat door Partin gefaciliteerd werd. Vermogensfondsen steunen graag kleine innovatieve projecten. Maar kwalitatief goede projecten vinden, is soms moeilijk. Partin helpt daarbij. Partin kan dat omdat we meer dan 400 leden hebben. En door intervisiesessies presenteert een geselecteerde groep kleine goede doelen kwalitatief sterke projectvoorstellen. Op deze wijze ligt de kans op een samenwerking tussen de 75% en 100%.

Bent u betrokken bij een (vermogens)fonds en wilt u meer van deze vorm van samenwerking weten, neem dan contact op met Erik Boerrigter via secretariaat@partin.nl.Â