Misschien herinneren jullie het nog. In de nieuwsbrief van januari vroeg Yvonne Zomerdijk-Vermeer naar jullie interesse voor een bijeenkomst van het Burkina Faso Platform. En er was voldoende interesse. Op 10 maart kwamen zo’n 40 deelnemers bijeen om te luisteren naar gastspreker Salif SodrĂ©. Hij gaf inzicht in de complexiteit van de problemen die op dit moment in zijn land spelen, maar bood ook hoop op betere tijden. Online was de Nederlandse ambassadeur in Burkina Faso, Esther Loeffen, was aanwezig. Een mooi voorbeeld van samenwerking van particuliere initiatieven actief in hetzelfde land. 

Salif Sodré

Cees Boekelo, voorzitter van het Burkina Faso Platform en van Stichting Faso, heette de aanwezigen welkom. Naast de uitleg van Salif SodrĂ© over de huidige situatie van het land, liet Dianne NicolaĂ¯ (Stichting Steun voor Oudalan) een mooi filmpje zien over de samenwerking tussen ontheemde en autochtone vrouwen in een groentetuinproject.

Salif Sodré is coördinator van DSF in Burkina Faso. DSF is de partnerorganisatie van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen (WOL). Ook is hij voorzitter van Change the Game Netwerk Burkina Faso.

Yvonne Zomerdijk-Vermeer is voorzitter van WOL. Samen met Salif presenteerde ze ‘Positief blijven’. Over welke successen je toch kunt behalen in de huidige situatie. En hoe pak je die aan.

De bijeenkomst werd gehouden in Amersfoort bij Wilde Ganzen. Voor meer informatie over het platform ga naar Burkina Faso Platform.

Bron/foto: Burkina Faso Platform

Organiseren jullie of zijn jullie betrokken bij een landenplatform of een thematische werkgroep laat het ons weten. We helpen graag mee. Want we staan voor samenwerken. In Nederland Ă©n in jullie projectlanden. Mail naar redactie@partin.nl of secretariaat@partin.nl.

Bekijk ook de andere landenplatforms.Â