Over het aanvragen van ANBI hebben we een uitgebreide toolkit. Toch blijven er soms nog vragen liggen. Dat merkten we ook vorig jaar tijdens het webinar Alle nieuwe ANBI regels op een rij. Wido Donkers en Peter Jansen van de Belastingdienst beantwoordden toen al jullie vragen. En vandaag lanceerde de Belastingdienst een heus ANBI Loket. Voor al die organisaties met een algemeen nut die nu (nog) geen ANBI hebben en dat wel willen aanvragen. 

De internetsite is door de Belastingdienst in het leven geroepen om te helpen bij het aanvragen van de ANBI-status.  Het ANBI Loket neemt je stap voor stap mee in het aanvraagproces. Met het doorlopen van de stappen zie je ook of een aanvraag wel zin heeft gezien de eisen die gesteld worden.

Peter Jansen schreef op 3 april op LinkedIn: ‘ANBI Loket is sinds vandaag live! Een internetsite speciaal voor de – met name – kleine en middelgrote aanvragers van een ANBI-status met praktische uitleg en instructies over de ANBI-eisen. Met het oog op die doelgroep is het ANBI Loket opgezet. Je vindt hier praktische uitleg en kunt via een laagdrempelige manier contact opnemen met het ANBI-team. Het ANBI Loket is niet primair bedoeld voor de professionele adviseur van grote ANBI’s en voor het indienen van vooroverleg.’

Het ANBI Loket vinden  jullie hier. Onze toolkit hier.

Bron: anbiloketbelastingdienst.nl/