Met een structureel inkomen hebben mensen hun eigen ontwikkeling beter in de hand. Geen wonder dat een van de 17 SDG’s daar op inzet. SDG 8 luidt ‘waardig werk en economische groei’. En daarom investeren veel van jullie in inkomens-genererende projecten. Zoals 6 Degrees Network for Women en AFRIpads Foundation. In Nepal staan de projecten nog in de kinderschoenen, in Oeganda timmert AFRIpads Ltd. als sociale onderneming al heel wat jaren aan de weg. Op 22 mei vertellen Sanne Bolkenstein, Gita Pelinck en Debbie Middendorp erover. 

Gita en Debbie zijn bestuursleden van 6 Degrees Network for Women. Op dit moment begeleidt de partnerorganisatie in Nepal vrouwen bij o.a. het opzetten en uitbreiden van een ‘ecofarm’ en een papierfabriek. Met olifantenpoep en bananenvezels kan namelijk papier gemaakt worden. En (herbruikbaar) maandverband. En dat laatste is de corebusiness van AFRIpads Ltd.

Sanne was nauw betrokken bij de start en nog steeds adviseert zij het bedrijf. In Oeganda hebben 150 mensen een baan dankzij dit initiatief. En natuurlijk zijn de producten voor veel meisjes en vrouwen in Afrikaanse landen (en elders) een uitkomst. Dan hoeven ze niet thuis te blijven omdat ze geen menstruatieproducten kunnen betalen. En kunnen ze wel studeren of werken.

Tezamen een schat aan ervaringen. En die delen ze met jullie.

Tijdens het webinar gaan ze in de voorwaarden, valkuilen en succesfactoren om een inkomen genererend project te starten. En natuurlijk gaan ze in op de impact. Waarom zijn inkomens-genererende projecten belangrijk. Niet alleen voor de mensen, maar ook voor de partnerorganisatie en de stichting hier.

Meld je aan. En leer wat jij kunt doen.

Meer informatie en aanmelden: partin.nl/evenement/inkomen-genereren-als-project-hoe-werkt-dat/