Armoedebestrijding, goed onderwijs, toegankelijke gezondheidszorg en voedselzekerheid zijn onderwerpen waar jullie je voor inzetten. Samen met jullie partnerorganisaties. Z0 dragen jullie allemaal op een of andere manier bij aan een of meerdere Sustainable Development Goals (SDG). En jullie dragen dat ook in Nederland uit. Maar weet je niet hoe en wat? Of willen jullie de aanpak verbreden of versnellen? Mogelijk is het SDG Traineeship dan wat voor jullie. Aanmelden kan tot 30 juni.

Het SDG Traineeship is een landelijk programma dat handvatten biedt voor de aanpak van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Jongeren werken in teams van ongeveer vijf trainees 15 weken lang één dag per week aan een specifiek SDG gerelateerd project bij een opdrachtgever. Als opdrachtgever formuleer jij de opdracht. En je bent tijdens het traject 1 uur per week beschikbaar voor de werkgroep.

Amurang
Partin-lid stichting Amurang deed al eerder mee. De stichting wilde meer bewustzijn van duurzaamheid en SDG’s onder schollieren promoten. De trainees hebben daarom een lesmodule ontwikkeld waarmee scholen meer kunnen onderwijzen over de SDG’s. De onderliggende vraag luidde: Hoe betrek je scholieren bij het werk van stichting en hoe zet je dit om in actief wereldburgerschap?

De zesde editie van het SDG Traineeship begint op 4 september 2023. Meer informatie/aanmelden: sdghouse.org/sdg-traineeship