Boeken Steunen Mensen (BSM) organiseert elk jaar een grote boekenbeurs. Dat is dit weekend. In Blerick staan op 5, 6 en 7 januari tafels vol boeken. De opbrengst door verkoop van deze tweedehandsboeken wordt verdeeld onder 19 goede doelen. Daaronder drie Partinleden. Dat zijn Smarter Hospital, Vrienden van Christopher en Kufambatose. En het goede nieuws is dat jullie nu alweer een aanvraag kunnen indienen. Zodat jullie volgend jaar ook kans maken op een mooie bijdrage. 

Poster Boekenbeurs 2024 V1Met de opbrengst van de jaarlijkse boeken- en platenbeurzen en de online verkoop van boeken steunt BSM een paar projecten met een grote bijdrage en een aantal aanvragen met een kleiner bedrag. Dat zijn vaak projecten gericht op verbetering van de levensomstandigheden voor kwetsbare mensen in de samenleving. Wereldwijd. waarbij BSM het belangrijk vindt dat er een lokale of regionale binding met het initiatief is.

Negentien goede doelen ontvangen samen €110.000
Kufambatose, actief in Zimbabwe, ontvangt € 20.000. Hiervoor hielden vertegenwoordigers van deze stichting een pitch over hun werk en de (verwachte) resultaten. Dat was op 14 november 2023 tijdens de jaarlijkse projectenavond. Naast Kufambatose, ontvangen ook Arte Responsible Stone Foundation en Stichting Pater Schlooz over hun projecten. Deze organisaties krijgen allemaal € 20.000.

Er worden ook kleinere bedragen verdeeld. Zo ontvangen Stichting Smarter Hospital  en Stichting Vrienden van Christopher ieder € 2500. Smarter Hospital ondersteunt projecten in Sierra Leone en Vrienden van Christopher is actief in Ghana. In totaal wordt onder de 19 goede doelen € 11.000 verdeeld.

Dien nu een aanvraag in voor een bijdrage volgend jaar
Na de boekenbeurs 2024 volgt er dit jaar nog een muziekbeurs en begin 2025 weer een boekenbeurs. En ook die opbrengst gaat naar goede doelen. Maak ook kans op een mooie bijdrage en dien een aanvraag in.

Vanaf 1 februari 2024 tot 30 juni 2024 kunnen aanvragen voor donaties worden ingediend. Ga naar BSM voor meer informatie over de aanvraag: boekensteunenmensen.nl/default.asp?Aanvragen

Tekst: redactie Partin | 5 januari 2024
Foto: Kufambatose