Het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe nieuwe coalitie tussen PVV, VVD, BBB en NSC roept veel vragen op. Zo was er al een oproep om de giftenaftrek te behouden. En ook deze petitie Kies juist nu voor internationale samenwerking willen we graag onder jullie aandacht brengen. De coalitie bezuinigt aankomende jaren honderden miljoenen op ontwikkelingssamenwerking. Vanaf 2027 worden dit miljarden, namelijk 2,4 miljard per jaar. Van het toch al beperkte budget voor internationale samenwerking blijft na 2027 weinig over. En dat heeft meer gevolgen dan je denkt. Dus we laten de wereld niet in de steek en hebben de petitie ondertekend. En dat kunnen jullie ook doen!

Gevolgen van deze drastische bezuinigingen
Partos
: ‘Dit zijn bezuinigingen op mensen die juist onze steun kunnen gebruiken.  Juist nu neemt het aantal crises alleen maar toe. Droogte, overstromingen, geweld, conflicten en armoede komen steeds vaker voor. Dit vraagt om méér internationale samenwerking, niet om minder.

Een betere wereld is ook voor Nederland van groot belang en juist in tijden van crisis moeten we blijven investeren in stabiliteit, vrede en veiligheid. Het essentiële werk van onze diplomaten, maatschappelijke organisaties en bedrijven gericht op armoedebestrijding, gezondheidszorg, onderwijs en het aanpakken van klimaatrisico’s dreigt in één klap te worden vernietigd. De geplande bezuinigingen zijn een risico voor programma’s voor duurzame ontwikkeling wereldwijd waardoor de kwetsbaarheid voor iedereen toeneemt.’

Wij

die een leefbare en hoopvolle wereld voor iedereen willen

constateren dat:

  • het essentiële werk van onze diplomaten, maatschappelijke organisaties en bedrijven in één klap dreigt te worden vernietigd
  • juist nu het aantal crises alleen maar toeneemt
  • droogte, overstromingen, geweld, conflicten en armoede komen steeds vaker voor
  • dit vraagt om méér internationale samenwerking, niet om minder.

en verzoeken

de geplande bezuinigingen op internationale samenwerking te stoppen en het budget op het huidige niveau te handhaven.

Zodat Nederland kan blijven investeren in vrede, veiligheid stabiliteit en gezondheid wereldwijd.

Teken de petitie
Teken de petitie om de bezuinigingen op internationale samenwerking te stoppen. Ga hier direct naar de petitie of kijk hier hoe ook jij je organisatielogo kunt plaatsen om jouw stem nog meer kracht bij te zetten. Partin ging je al voor.

Bron: partos.nl