De eerste aanmeldingen van Partinleden voor GivingTuesday 2020 zijn al binnen! GivingTuesday is de wereldwijde actiedag voor solidariteit en vrijgevigheid. Miljoenen mensen over de hele wereld komen dan in actie om elkaar te helpen. Eén december is dan ook DE dag om je vrienden, leden en donateurs te mobiliseren om jouw goede doel te helpen. Dus: #watdoejij?

Wereldwijde beweging
GivingTuesday is wereldwijd. Het begon in de USA in 2012 en nu vind je GivingTuesday campagnes niet alleen in Nederland, maar in meer dan 70 landen wereldwijd. In Puerto Rico en Costa Rica, in Liberia en Kenya, in Pakistan en India. Op www.givingtuesday.org/global vindt je een overzicht van alle GivingTuesday-landen. De kans is heel groot dat jouw land er ook bij zit! Zo niet, dan duurt dat niet lang meer.

Wat is er inspirerender dan, samen met jouw partner daar, samen een GivingTuesday actie te bedenken. Samen elkaar helpen. Niet alleen van hier naar daar, maar ook van daar naar hier, hier onder elkaar en daar onder elkaar. Dat is de wereldwijde GivingTuesday-gedachte.

Bedanken
Met GivingTuesday kun je natuurlijk een donatie-actie doen. Maar de beste manier om jouw achterban te mobiliseren is ze te bedanken voor alles wat ze al gedaan hebben. Dat is erkentelijkheid. Zamel spullen in voor een ziekenhuis, school of weeshuis. Zit jouw land nog volop in de coronacrisis. Vraag je vrienden daar wat ze nodig hebben. Er is zoveel te doen op GivingTuesday: dat telt allemaal mee.

Aanmelden
Meld je actie aan op givingtuesday.nl. Dan kom ook jij op onze (wereld-)kaart met jouw actie. Iedereen ziet jouw actie en jij ziet alle andere acties. De pers kan jou vinden, bedrijven die iets willen doen kunnen jou vinden. En jij kunt ook iedereen vinden die meedoet. Want samen doen is veel leuker.

Nieuwsbrief
Schrijf je in ieder geval in voor onze nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alle GivingTuesday-nieuws. Je krijgt nieuws over goede doelen en bedrijven die meedoen. Je krijgt nieuws over actiemodellen, toolkits en stappenplannen om jullie GivingTuesday-actie (en al je andere acties) tot een succes te maken.

Webinar
Op vrijdag 13 november geven wij samen met Partin een webinar over GivingTuesday. Zet dat vast in je agenda. En er komen nog meer activiteiten aan die voor jou interessant kunnen zijn. Die vindt je op onze website en in onze nieuwsbrief.

Start nu
Daar hoef je natuurlijk niet op te wachten met je GivingTuesday actie. Je kunt nu al beginnen met een actie die eindigt op 1 december. Of je begint een actie op 1 december die eindigt met Sinterklaas of Kerst. Of je voert een actie in de week van 1 december. Helemaal aan jou. Wat doe jij?

Tekst: Theo Hesen
Foto: NEBA

Partner van Partin