Dit jaar zal Nacht van de Fooi op een andere wijze geld voor het goede doel inzamelen. Door de huidige situatie rondom Covid-19 heeft de horeca hun deuren moeten sluiten en hebben zij het financieel zwaar. Daarom vindt op 15 mei 2021 als alternatief van ‘de Nacht’ een online Landelijke Veiling plaats. De volledige opbrengst van de veiling gaat naar het Gambibgo Ghana Project. Vrienden van Christopher is bij dit project betrokken. 

Gambibgo Ghana Project 
In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar gekozen voor één project. In samenwerking met Wilde Ganzen wordt met de veiling geld ingezameld voor het Gambibgo Ghana Project in Kandiga. Kandiga ligt in de Upper East Region van Ghana. Door de oprukkende woestijn wordt het de bewoners daar erg lastig gemaakt en worden ze teruggedrongen naar het zuiden. Dit project heeft als doel verwoestijning in deze regio tegen te gaan, maar ook fruit te telen en schaduw te creëren door bomen te planten.

Sinds 1999 ondersteunt Partinlid Vrienden van Christopher dit lokale initiatief van partnerorganisatie KATPA om bomen aan te planten om verwoestijning tegen te gaan. In de komende 5 jaar moeten er nog eens zo’n 1000 bomen worden geplant in Kandiga. Vooral vrouwen nemen deel aan dit project.

Veiling
In aanloop naar 15 mei wordt op 24 maart al een online veiling in de deelnemende steden georganiseerd. En later in mei, een week voor de veiling, zullen er allerlei acties plaatsvinden in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Wageningen, Delft en Leiden/Den Haag.

Al meer dan 15 jaar is de Nacht van de Fooi een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij meerdere horecagelegenheden in verschillende steden hun fooi afstaan. Dat dit jaar de studenten het over een andere boeg moesten gooien, is niet verwonderlijk.

Bron: Nacht van de Fooi
Foto: Vrienden van Christopher (Ghana)