Bijna alle gemeenten in Nederland hebben een vrijwilligersverzekering waardoor de vrijwilligers in de gemeente verzekerd zijn. Voldoet deze verzekering aan de behoeften van de vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties? Vereniging NOV wil samen met VNG-risicobeheer daar achter komen. Doe mee en vul de vragenlijst in. 

Werk je bij een lokale vrijwilligersorganisatie? Vul dan voor jouw organisatie de vragenlijst in (1 persoon per organisatie). In 10 minuten help je het vrijwilligerswerk enorm [ https://nl.surveymonkey.com/r/Vrijwilligersverzekering_vrijwilligers ]

De uitkomsten van de vragenlijst worden op het Platform Vrijwillige Inzet en de website van VNG-risicobeheer gepubliceerd. Meer informatie op de site van NOV.

Vrijwilligersverzekering
Het kabinet stort jaarlijks zo’n 4 miljoen euro in het gemeentefonds. Dat bedrag is bestemd voor het verzekeren van vrijwilligers. Hiermee worden de risico’s die vrijwilligers lopen tijdens hun werkzaamheden verzekerd. De meeste gemeenten (zo’n 300) hebben een collectieve VNG vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Als dat in  jullie gemeente het geval is, zijn jullie als vrijwilligers automatisch verzekerd.

Meer weten over de vrijwilligersverzekering? Deze handige toolkit vertelt er alles over. 

Bron: NOV