Elk jaar komt De Dikke Blauwe met de ranglijst van de invloedrijksten in de Nederlandse filantropie. Dit jaar wordt deze Dikke Blauwe 100 op 14 november bekend gemaakt. Al drie jaar staat onze directeur Erik Boerrigter in de lijst. In 2016 kwam Erik op nummer 94 in de lijst, in 2017 steeg hij naar 55 en vorig jaar stond hij op plek 59. We zijn dan ook benieuwd naar de lijst dit jaar.

De bekendmaking van de nieuwe nummer één van de Dikke Blauwe 10 is tijdens deze tweede editie van Civil Power op 14 november in Rotterdam. Journalist-dagvoorzitter Jeroen Smit ontvangt dan naast de nummer één van de lijst, ook een aantal bijzondere gasten onder wie Hans Wijers en Wim Pijbes.

Het thema is Hoofd en hart. Marc van den Tweel legt uit: ‘We hebben voor Hoofd en hart gekozen, omdat we de worsteling zien in het maatschappelijk middenveld. Enerzijds de sterker wordende roep om resultaten, impact-investing, ‘more bang for the buck’. Anderzijds het publiek en niet te vergeten wijzelf, die dingen doen vanuit een zekere passie of overtuiging. Dat is tenslotte de brandstof voor ngo’s en goede doelen. Die invalshoeken schuren, maar kunnen elkaar ook versterken.’

Meer informatie over Civil Power 2019 op De Dikke Blauwe.