Al heel lang zetten vrouwen en mannen zich in voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Toch is er nog lang niet genoeg veranderd wereldwijd. Vaak is er ook weinig geld en ruimte voor reflectie en om nieuwe dingen uit te proberen. Heb jij een creatief idee om vrouwenrechten een boost te geven? Dan is dit je kans, want Haella organiseert een wedstrijd Out of the box over Vrouwenrechten.

Stuur je idee in op papier, in de vorm van een “voor en na” tekening, een filmpje of een andere vorm die past bij jouw idee. Er zijn vijf prijzen van elk maximaal € 4.000 om je project te realiseren. Inzenden tot 31 maart. Meer informatie: Out of the box over Vrouwenrechten.

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is niet alleen een mensenrecht maar ook de basis voor een vreedzame, welvarende en duurzame wereld en een van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (SDG5). Die gelijkheid is echter nog ver te zoeken. Overal ter wereld hebben vrouwen te maken met discriminatie, achterstelling en geweld. Meer dan 100 jaar strijd voor vrouwenrechten heeft een verschil gemaakt, maar nog lang niet genoeg. De hoogste tijd om nieuwe dingen uit te proberen.

Haella wil samenwerken met vrouwen die zich (al dan niet samen met mannen) inzetten voor vrouwenrechten. Zij hebben vaak veel minder makkelijk toegang tot geld. Ook is er zoveel te doen dat er weinig tijd over blijft voor reflectie, voor het uitproberen van een heel andere benadering, voor de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden, ideeën, werkelijkheden. Daarom organiseert Haella een wedstrijd Out of the box over vrouwenrechten.

Bron: Haella