Alweer een maand geleden dat we de speciale #GivingEveryTuesday rondom het thema #ArmoedeVermindering organiseerden. En nog weer wat langer geleden dat we samen met het Nederlandse team van #GivingTuesday een webinar organiseerden voor het opzetten van een goede social mediacampagne. En in dat webinar op 18 mei werd een vraag gesteld die een wereldwijd antwoord kreeg.

Simpele vraag
Tijdens dat webinar met Arja Hilberdink en Yvonne van Driel stelde een deelnemer de vraag: ‘Is er een lijst beschikbaar met alle onderwerpen van alle speciale themadinsdagen?’ Want naast meedoen op 15 juni om te laten zien wat PI aan armoedevermindering doen, was er ook belangstelling voor andere thema’s. PI en hun partnerorganisaties dragen tenslotte bij aan verschillende SDG’s, niet alleen aan SDG 1 #NoPoverty. Een lijst was er wel, maar niet voor iedereen toegankelijk. Arja zou deze vraag in elk geval terugkoppelen. Et voilà, binnen no time werd een lijst met alle thema’s op de Nederlandse site van #GivingTuesday gepubliceerd.

Enthousiaste reactie
En Jordan van Bergen, naast Theo Hesen de initiator van #GivingTuesday in Nederland, zette de vraag verder uit naar de internationale kartrekkers van deze wereldwijde beweging. Die moesten bekennen dat zij daar nog niet aan gedacht hadden en vonden het een geweldig idee. En ook op de internationale website is nu een lijst met alle onderwerpen van iedere #GivingEveryTuesday dit jaar te zien.

Wat een eenvoudige vraag al teweegbrengt. Ook daar zijn onze leden kanjers in… En daar mogen wij best trots op zijn.

Ga voor de lijsten met items van #GivingEveryTuesday naar givingtuesday.nl of givingtuesday.com. Het webinar is hier terug te kijken.