Voor de zesde achtereenvolgende keer staat Erik Boerrigter, directeur van brancheorganisatie Partin, in De Dikke Blauwe 100 (DDB100). Dit jaar op 51. Dat is de hoogste notering tot nu toe. In 2016 kwam Erik op nummer 94 in de lijst, in de jaren erna schommelde zijn notering tussen 55 en 69. Een mijlpaal dus!

Normaal gesproken wordt de lijst met de 100 invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie op Civil Power in november bekend gemaakt; dit congres ging ook dit jaar niet door. Het wachten was dus dat De Dikke Blauwe op de mat viel. En dat was het wachten waard. ‘We zijn erg blij dat Erik deze waardering van het platform voor filantropie ontvangt. Heel terecht en wel verdiend.’

In een reactie richt Erik zich tot de leden:

“Het is natuurlijk ook een verdienste van alle leden en vrijwilligers. Zonder jullie kan ik als directeur weinig bereiken. Jullie laten zien wat jullie initiatieven allemaal teweeg brengen. Ik voel me vooral vereerd jullie mooie werk te mogen behartigen.”

De jaarlijkse ranking van De Dikke Blauwe is geen lijst van ‘grootste filantropen’, maar een overzicht van influentials die met innovatieve ideeën of door bijzondere bestuurlijke kwaliteiten een belangrijke en structurele bijdrage leveren aan ‘het goede doel’. Marc van den Tweel voert dit jaar DDB100 aan. De ranglijst van filantropie-influentials wordt samengesteld door journalistiek platform voor filantropie De Dikke Blauwe.

 

Op de foto verwelkomt Erik Boerrigter, tijdens de Wilde Ganzen-Partindag in oktober dit jaar, Astrid Kramer van Oumas Foundation als 400ste lid van Partin.