In aanloop naar het evenement Hallo Wereld op Hemelvaartsdag geven Sara Kinsbergen en Hans Baltussen op 15 mei in Boxmeer een lezing over particuliere initiatieven (PI) en projecten tegen armoede.

Sara Kinsbergen is een bevlogen verteller, expert en onderzoeker op het gebied van kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Zij is verbonden aan de afdeling Antropologie en Ontwikkelingsstudies (CAOS, voorheen CDIN) van de Radboud Universiteit. Daarbij aandacht voor de resultaten van haar laatste onderzoek uit 2017 over inzet en werk van PI.

Hans Baltussen vertelt over zijn particulier initiatief Passion for People. Deze stichting ondersteunt een kraamkliniek in Malawi.

Hallo Wereld
Hallo Wereld is een evenement met een positieve boodschap, waarbij de ontmoeting tussen mensen met verschillende culturen en achtergronden centraal staat. Het is een initiatief van de Gemeentelijke Fairtrade werkgroep, de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer (SOB) en de Wereldwinkel in samenwerking met andere organisaties.

De SOB biedt een platform aan voor particuliere initiatieven en mensen uit de Gemeente Boxmeer die zich met ontwikkelingsprojecten bezig houden. Op dit moment zijn in totaal 12 particuliere initiatieven aangesloten bij de SOB, waaronder meerdere Partin-leden zoals Mama and Me Uganda, KisoBoka, Mirembe en Support Yayème.

Meer informatie over de lezing vindt u op de site van Biblioplus. Bekijk het gehele programma op Hallo Wereld

 

Partin staat voor samenwerken. Organiseert u of bent u betrokken bij een landenplatform of een gemeentelijk overleg van PI in ontwikkelingssamenwerking, laat het ons weten. We komen graag kennismaken. Want samen doen we meer…