Afgelopen zaterdag 11 mei stonden ruim 250 horecagelegenheden in elf steden hun fooi af om vier kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten, waaronder Partin-lid Weebale Foundation, te steunen. Na verdubbeling door Wilde Ganzen werd een bedrag van € 49.768 opgehaald. Daarmee lijkt de dalende trend sinds 2015 doorbroken. Toen werd nog € 75.000 bijeengebracht, vorig jaar was dat nog maar € 40.500. Nacht van de Fooi werd in 2005 voor het eerst georganiseerd. Topjaar qua opbrengst was 2008. Toen werd na de verdubbeling door Impulsis € 110.000 opgehaald.

Het bedrag opgehaald met de fooien bedroeg € 22.619. Daarnaast werden vooraf verschillende activiteiten georganiseerd die € 2.265 opbrachten. Het eindbedrag van € 24.884 werd verdubbeld door Wilde Ganzen. Deze opbrengst van € 49.768 wordt verdeeld onder de vier geselecteerde particuliere initiatieven. Naast Stichting Weebale Foundation zijn dat Stichting ZOM, Stichting Nieuwe Generatie Brasil en Stichting Khuska – Kapoena in Ontwikkeling.

Kleine actie, groot gevolg
Weebale Foundation
ondersteunt ontwikkelingsprojecten op het gebied van water en sanitair, scholing en werkgelegenheid en educatie ter preventie van malaria en seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals HIV/AIDS. Met de bijdrage van de Nacht van de Fooi zullen in twee dorpen in Oeganda watervoorzieningen aangelegd worden, vanuit het idee: ‘Net als een druppel water een rimpeling teweeg kan brengen, zo kan de actie van een individu grote gevolgen hebben.’

Leden Partin
Ook in voorgaande edities werden Partin-leden geselecteerd en ontvingen een bijdrage van de opbrengst van de Nacht van de Fooi. Vorig jaar werden Stichting ASAP, Stichting PIT en Stichting Adamfo Ghana geselecteerd, in 2017 deden Egoli Africa, Kumbatio en Vrouwen voor Vrouwen mee en in 2016 was Stichting Palm India van de partij.