De stichting is opgericht door (ex)werknemers van Incotec om kansarme boeren in Afrika te ondersteunen.
Wij hebben gekozen voor de naam Seed4Farmers omdat het de relatie legt naar ons (voormalige) werkgebied in de zaadindustrie. Zaad moet daarbij in de brede betekenis opgevat worden.

Informatie

 • Doelgroep: Gemeenschappen
 • SDG: SDG01 - Einde aan armoede | SDG02 - Einde aan honger
 • Land: Gambia | Kenia
 • Werelddeel: Afrika

Projecten

 • Landbouw in Malawi

  Door het geven van trainingen aan boeren en het beschikbaar stellen van zaden met goede kwaliteit naast meststoffen toepassing, kunnen de opbrengsten van de maisteelt door boeren worden verdubbeld ten opzichte van de oude gebruikelijke methodes. Huidige fase gaat het om 50 boeren te trainen in Mkande en die als voorbeeld kunnen dienen voor andere boeren. Ook de zaden en meststoffen zijn onderdeel van de ondersteuning door Seed4Farmers aan stichting Het Goede Doel.
  Het is de bedoeling dat de boeren, die meedoen in het project, van hun extra opbrengst, een gedeelte afstaan om (uiteindelijk) de kleuters op de kleuterschool in Mkanda te voorzien van een maaltijd op school en daardoor selfsupporting zijn. ( zie ook website: www.het-goede-doel.nl)

  SDG:

  Doelgroep: Boeren | Gemeenschappen

 • Uitbreiding moestuinen en watersysteem i.s.m. Kiamg Central Holland Gambia Foundation en stichting-OOG

  Via Wilde Ganzen is Seed4Farmers in contact gekomen met Stichting-OOG (Ontwikkeling en Onderwijs Gambia). In Gambia werkt OOG samen met de partnerorganisatie Kiang Central Holland Gambia Foundation “KCHGF”. Deze stichting houdt zich o.a. bezig met het opzetten van een groentetuin en het begeleiden bij de teelt.
  De bestaande tuin stelt ongeveer 130 vrouwen en hun families in staat om goed en gezond te eten en om de kinderen naar school te laten gaan. De volgende fase is het verzelfstandigen van de tuin, zodat ze hun eigen tuin kunnen beheren zonder hulp vanuit Nederland. Om dit mogelijk te maken is een uitbreiding van de tuin noodzakelijk. Daardoor kunnen 300 in plaats van 130 mensen in de tuin terecht. Door een tweede watersysteem te installeren zal bij een storing van één van de systemen de hele tuin toch water krijgen. Bovendien worden de overheadkosten over meer tuindeelnemers verdeeld. Dit zal de kans op succesvol zelfstandig voortzetten van de tuin vergroten.
  OOG heeft samen met de tuinleiding besloten om nog één keer een grote investering te doen: uitbreiding met 4,5 hectare, een omheining, zonnepanelen, een tweede pomp, leidingen naar de watertappunten en achttien waterreservoirs. Alle werkzaamheden die de tuindeelnemers zelf kunnen doen, worden door hen uitgevoerd.
  Inclusief materiaalkosten en training voor tuinleden en leiding kost het plan € 43.491. Na de donatie van Seed4Farmers heeft Wilde Ganzen 1/3 van de investering bijgedragen.

  SDG:

  Doelgroep: Boeren | Gemeenschappen

 • Testing of soybean with Agrics farmers in Kenia facilitated by ICS in the Netherlands

  Agrics buys large quantities of seeds and fertilizer and sells on credit to ± 20.000 farmers. Agrics provides ‘last mile distribution’. Farmers have to repay before the next season. A farmer must be member of a farmers group. They receive basic agronomic training. Maize is the core product because it is the main staple food. S4F contributes to the commercial introduction of the new crop soybean. This consists of testing assumptions for the 2019 season, farmer profiling and mobilization, maket facilitation, demoplots and farmer and staff capacity building.

  SDG:

  Doelgroep: Gemeenschappen

Terug naar ledenoverzicht