Stichting Chica heeft als doel het onderwijs en sport & spel te ondersteunen in ontwikkelingslanden. Dit ondersteunen kan op verschillende manieren: financiële steun, materiële steun of persoonlijke steun.

Stichting Chica werkt altijd samen met lokale partners of organisaties zodat ook in het land zelf nagedacht wordt over duurzame hulp die ook op de lange termijn effect heeft.

Belangrijke uitgangspunten zijn: het steunen van de locale economie, het gebruik van, voor de bevolking, vertrouwde/ bekende materialen en een goed contact met de locale partners om ervoor te zorgen dat het gedoneerde geld goed en volledig aan de gestelde doelstellingen worden besteed.

Missie

Onderwijs is kennis, kennis is ontwikkeling. Ieder kind heeft recht op onderwijs en ontwikkeling.

Visie

Stichting Chica realiseert onderwijskundige projecten voor kinderen in Oeganda. Het kennisniveau van deze groep kinderen verbetert en de kinderen ontwikkelen zich.

Informatie

 • Doelgroep: Kinderen | Studenten | Vrouwen en meisjes
 • SDG: SDG03 - Gezondheid en welzijn | SDG04 - Goed onderwijs
 • Land: Uganda
 • Werelddeel: Afrika

Projecten

 • Jehiel Nursery and Primary School

  Jehiel Nursery and Primary School is een school gelegen in een zeer afgelegen gebied binnen het Amuria District in het oosten van Oeganda. Op de school krijgen op dit moment tussen de 200 en 300 kinderen basisonderwijs.

  De schoolkosten, salarissen en de schoolmaterialen worden volledig gefinancierd door de lokale community. Echter de grashutten die nu dienen als klaslokalen zijn in slechte staat en moeten in de komende jaren vervangen worden door veiligere stenen gebouwen. Hier heeft de community zelf niet voldoende geld voor.

  SDG:

  Doelgroep: Kinderen | Studenten

 • Lwala Girls Primary School

  Sinds 2013 steunt Stichting Chica de Lwala Girls Primary School. Een meisjesschool in het Kaiberamaido district in het oosten van Oeganda.

  De school bestaat sinds 1955 en is opgericht door de katholieke kerk. Later is de school door de overheid overgenomen en is nu een zogenaamde “government school”. Wat betekend dat de salarissen voor de leraren door de overheid worden betaald, maar ook niet meer dan dat.

  Op de Lwala School zitten op dit moment 959 meisjes in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar verdeelt over 7 klassen. Primary 1 t/ m Primary 7. Veel van de deze kinderen zijn weeskinderen en leven op de school.

  Er is voor de meiden op deze school niet voldoende geld om schoolmaterialen en maandverband te kopen. Stichting Chica bezoekt daarom ieder jaar de school om school- materialen zoals pennen, potloden, schriften en wiskundesets te doneren. Sinds 2016 kopen Stichting Chica ook uitwasbaar maandverband in bij AfriPads, om uit te delen op deze school

  SDG:

  Doelgroep: Kinderen | Studenten | Vrouwen en meisjes

 • Kalaki Unity Nursery and Primary school

  De Unity Nursery and Primary school is een nieuwe school, die begin 2017 is gestart door de lokale community in samenwerking met Stichting Chica en Call to Care Uganda.

  Het doel van deze nieuwe school is:
  Afstand tot goed onderwijs verkleinen.
  Kwetsbare kinderen betere kansen geven op onderwijs
  Trainingen geven in landbouw- en beroepsvaardigheden
  Het bieden van hygiënische voorzieningen en schoon drinkwater voor zowel de school als de community

  Schoolmissie
  De Unity school heeft als missie om goed onderwijs te verzorgen in een liefdevolle en beschermde omgeving aan kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar.

  SDG:

  Doelgroep: Kinderen | Studenten

Terug naar ledenoverzicht