Elimu Holland is opgericht op 8 januari 2002 met als doel de ontwikkeling van de community van Manda door te investeren in onderwijs. Belangrijkste doel was dat alle kinderen van 4 tot 16 jaar naar school gaan. Tussen januari 2002 en januari 2012 hebben we geïnvesteerd in lokalen, watertanks, een ontmoetingsruimte, volwassenen onderwijs, opleiding van leraren en studiebeurzen voor leerlingen. Eind 2011 hebben we het onderwijsproject beëindigd: Manda moet op eigen benen staan en zelfstandig verder.

Na 2011 zijn we de ontwikkeling in de community van Manda blijven volgen. Vanaf 2011 hebben we een initiatief ondersteund om de medische zorg in Manda te verbeteren. Het initiatief kwam van een jongen van Manda die na zijn studie ‘social worker’ met verschillende activiteiten aan de slag ging: het opzetten van een apotheek, medisch onderzoek van leerlingen, schoon drinkwater en het bouwen van latrines. Deze activiteiten zijn inmiddels stopgezet, omdat de resultaten achter bleven bij de verwachtingen.

Sinds 2006 verstrekt Elimu Holland studiebeurzen aan de leerlingen van Manda. Elimu Holland blijft dat doen, ook nadat de stichting het sponsorschap van de school in 2011 heeft beëindigd. Sinds 2006 hebben 266 leerlingen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Zij hebben zich ingeschreven op een secundary school of polytechnic school. Het verdelen van de studiebeurzen wordt namens Elimu Holland uitgevoerd door een oud-inspecteur van onze school in Manda, Mohamed Mwakuona.

Mohamed attendeerde Elimu Holland erop dat op de Manda Primary school een aantal toiletten is ingestort en dat de school met 535 leerlingen nog slechts beschikt over 7 toiletten. Elimu Holland heeft een actie gestart om de school te helpen 7 nieuwe toiletten te bouwen.

 

 

Informatie

 • Doelgroep: Gemeenschappen | Studenten
 • SDG: SDG04 - Goed onderwijs
 • Land: Kenia
 • Werelddeel: Afrika

Projecten

 • Bouw toiletten

  Het bouwen van een toiletblok voor de Manda Primary School in Kenia. De kosten bedragen € 3750.
  De aanvraag voor een bijdrage van Wilde Ganzen is ingediend in mei 2020.
  Tijdens een viertal on-line sessie werd de aanvraag besproken samen met 5 andere Particuliere Initiatieven.
  In juli keurde Wilde Ganzen onze aanvraag goed. In drie maanden hebben onze donateurs € 1750 bijeengebracht.
  Na het verstrekken van de benodigde gegevens stelde Wilde Ganzen de andere helft beschikbaar.
  De bouw van de toiletten is gestart op zaterdag 19 september.

  SDG:

  Doelgroep: Gemeenschappen

 • Studiefonds

  Het verstrekken van studiebeurzen aan de leerlingen van Manda, Kenia

  SDG:

  Doelgroep: Jongeren

Terug naar ledenoverzicht