Alle kinderen op deze wereld verdienen een onbezorgde jeugd waarin ze kunnen spelen en leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en volop kansen krijgen.

Trust in Unity (TiU) is een samenwerkingsverband tussen Ghana en Nederland. De samenwerking tussen het Ghanese bestuur en het Nederlandse bestuur is belangrijk voor het functioneren van stichting TiU. Het Ghanese bestuur stelt zich actief op in het onderzoeken welke kinderen financiële ondersteuning nodig hebben van TiU om naar school te kunnen gaan. Bij de intake van het kind vult het bestuur de daarvoor bestemde formulieren in en draagt er zorg voor dat het Nederlandse bestuur op de hoogte wordt gebracht. Het Nederlandse bestuur bespreekt gezamenlijk de informatie op het intake-formulier en beslist aan de hand daarvan of het financieel ook mogelijk is het kind aan te nemen of niet.

TiU biedt financiële ondersteuning op verschillende onderdelen die te maken hebben met het volgen van onderwijs. Het hoeft niet zo te zijn dat TiU voor alle kosten verantwoordelijk is, maar slechts voor een aantal van deze onderdelen. TiU biedt financiële ondersteuning daar waar nodig is, maar mochten ouders financieel in staat zijn om een eigen bijdrage te kunnen betalen dan wordt dat van hen verwacht. De hoogte van deze eigen bijdrage hangt geheel af van het inkomen van de verzorgers.

TiU verwacht van de verzorgers van het kind dat zij, indien mogelijk, een actieve rol spelen in het studieproces van het kind. Dat houdt in dat de verzorgers er zorg voor dragen dat het kind elke dag naar school gaat, het uniform in orde is, dat het kind zijn of haar huiswerk heeft gedaan en dat zij ouderavonden bezoeken. De verzorgers kunnen indien nodig ondersteuning krijgen van een voogd die wordt aangewezen door TiU.

Elk kind wordt ondersteund door een voogd. Deze voogd is op geheel vrijwillige basis betrokken bij TiU. Het kind, de verzorgers, de voogd en de school hebben frequent contact over de voortgang van het kind en mogelijke knelpunten. De voogd en verzorgers van het kind onderhouden nauw contact met elkaar. De voogd onderhoudt daarnaast contact met de student, de scholen en het bestuur. De voogd brengt verslag uit aan het Ghanese bestuur over de voortgang van de student en speelt in op vraagstukken of knelpunten. Het Ghanese bestuur houdt het Nederlandse bestuur op de hoogte van de voortgang.

Informatie

  • Doelgroep: Jongeren | Kinderen | Studenten
  • SDG: SDG01 - Einde aan armoede | SDG03 - Gezondheid en welzijn | SDG04 - Goed onderwijs
  • Land: Ghana
  • Werelddeel: Afrika

Projecten

Geen projecten om weer te geven.