“Mama. Had jij dit ooit durven dromen?” Eva kijkt naar het bezwete hoofd van haar zoon Josia, die even uitrust van het houtsprokkelen waarmee ze samen bezig zijn. “Vorig jaar zat ik nog in het gezinshuis van Tan-Kids in Dar es Salaam en nu woon ik weer bij jou en bij Joseph en Justina. Ik ben zó ontzettend blij!” En voordat Eva kan antwoorden is Josia al weer verdwenen met een grote stapel hout. Eva lacht in zichzelf. Want ja, natuurlijk is ook zij blij, al mist ze haar overleden man nog elke dag.

Zo begint het verhaal Nergens beter dan thuis van Tan-kids. De social workers van Tan-kids hielp deze familie met maatwerk om Josia weer thuis te kunnen laten wonen nadat het gezin in inkomen achteruit ging door de dood van de vader. Tan-kids heeft dit programma Family Based Child Care verder uitgewerkt. En deze stichting staat niet alleen. Veel van onze leden slaan de weg in om wees- of straatkinderen een veilig thuis te bieden. Want opgroeien in een gezin is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Maar hoe kun je adequate familiegerichte zorg opzetten? 

Op 19 maart gaan verschillende leden hierover in gesprek met elkaar. Aan de hand van een aantal dilemma’s gaan de deelnemers aan de slag met het thema Zorg voor kwetsbare kinderen wereldwijd. Daarbij worden best practices en het belang van alternatieve zorg besproken. Naderhand heb je meer concrete handvaten voor deïnstitutionalisering en adequate zorg voor alleenstaande kinderen.

Meer informatie en aanmelden: Partinwebinar ‘Zorg voor kwetsbare kinderen: hoe pak je dat aan?’

Dit tweede Partinwebinar wordt georganiseerd in samenwerking met Better Care Nethwork Netherlands, IMBA en enkele andere leden. Al meer weten over het onderwerp, bekijk alvast onze toolkit