Maak een plan om jullie achterban nog intensiever en praktischer te betrekken bij de wereld en het werk dat jullie doen. Denk dan vooral aan het betrekken van jongere, nieuwere of andere doelgroepen in Nederland of België. Heb jij zo’n plan? Dan maak je kans om € 4.500 te winnen. Want Wilde Ganzen heeft weer een prijsvraag uitgeschreven. Net als vorig jaar. Met het prijzengeld kun je dan jullie plan uitvoeren. Hoe mooi is dat! Plan indienen kan tot 4 december.

Zo doe je mee aan de prijsvraag
Voordat je het prijsvraagformulier invult, check dan eerst deze voorwaarden.

  • Is jouw organisatie officieel geregistreerd?
  • Heeft jouw organisatie een achterban van tenminste 20 leden/donateurs/vrijwilligers?
  • Is jouw organisatie een organisatie zonder winstoogmerk die zich richt op ontwikkelingssamenwerking en/of wereldburgerschapsonderwijs, wat gestaafd kan worden door jullie statuten, programma’s of activiteiten?
  • Jouw organisatie neemt deel met slechts één indiening?

Beschreef daarna je plan. Denk aan doelgroep, doelstelling, boodschap, communicatie en geef ook aan hoe je je interventie of actie wilt meten. Wilde Ganzen beveelt hun toolkit Frame, Voice, Report aan om van te voren even door te nemen.

Op 26 oktober organiseert Partin in samenwerking met NOV het webinar Hoe nieuwkomers jouw stichting verrijken (en andersom). Heel handig om de tips die gegeven worden in dit webinar mee te nemen. Dan doe je geheid ideeën op voor jouw plan!

Waarom deze prijsvraag
Wilde Ganzen heeft redenen om deze prijsvraag uit te schrijven: ‘We organiseren deze prijsvraag omdat we zien dat het steeds minder vanzelfsprekend is dat mensen betrokken zijn bij wat er in de wereld gebeurt. Het werken aan wereldburgerschap is in Nederland praktisch van de agenda verdwenen. De situatie in Vlaanderen is gelukkig veel beter, maar ook daar staat wereldburgerschap onder druk. Veel lokale overheden dragen tegenwoordig niet meer bij aan internationale solidariteitsinitiatieven. Door leerachterstanden hebben veel scholen geen tijd meer voor wereldburgerschapseducatie. De steun van de burger voor internationale solidariteit neemt daardoor langzaam af. Maar de spreekwoordelijke wereld klopt wel dagelijks aan onze deuren.

Door de oorlog in Oekraïne werden we pardoes geconfronteerd met bijna onbetaalbare energierekeningen en tekorten aan zonnebloemolie. Aardbevingen in Marokko, Syrië en Turkije vroegen onze aandacht. China probeert de productie van essentiële aardmetalen in handen te krijgen. De nasleep van de coronapandemie, de impact van de klimaatcrisis en een steeds jongere wereldbevolking zorgen voor migratie naar plekken op de wereld waar het leven meer toekomst heeft. We kunnen ons kortom niet afsluiten voor alles wat er in de wereld gebeurt. Beter begrip van de ontwikkelingen en uitdagingen waar we samen voor staan zijn daarom van groot belang.

Ga naar Wilde Ganzen Prijsvraag, lees alle informatie en download het formulier. Doe mee en win € 4.500 om jullie plan uit te voeren!

 

Bron: Wilde Ganzen
Afbeelding: Hella NijssenPixabay