“Terugkijkend op bijna twintig jaar Stichting Harambee Holland is het Roel en Marianne Meijers-van Eijndhoven vooral opgevallen hoe complex het werk in een ontwikkelingsland is. Maar ook hoeveel je samen met de lokale gemeenschap kunt bereiken: met respect, enthousiasme, plezier, gevoel voor humor en doorzettingsvermogen.”

‘Samen de handen ineen’ is de titel van hun boek en geeft de kern weer van het werk van de stichting. Samen met de mensen in Kenia werken zij aan projecten, waarbij het principe van ‘geen vraag, geen project’ voorop staat. Roel en Marianne beschrijven hun ervaringen aan de hand van vele praktische, organisatorische en ook sociaal-culturele aspecten. Daarbij komen zowel successen als teleurstellingen aan de orde. Wat werkt wel en wat niet en hoe ervaart de lokale gemeenschap hun inzet? De vele voorbeelden geven kleur aan deze praktijk, inzicht in de complexiteit van het werk en handreikingen voor een mogelijke aanpak.

De ervaringen en bevindingen in dit boek kunnen hopelijk voor velen een hulpmiddel zijn bij hun werk om het leven van lokale gemeenschappen te verbeteren.

Het boek is te verkrijgen door een e-mail te sturen naar info@harambeeholland.nl met je naam, adres en telefoonnummer. Je ontvangt een Tikkie voor € 25,-. Dit is inclusief verzendkosten. Na ontvangst van de betaling wordt het boek zo spoedig mogelijk toegestuurd

Ophalen kan ook. De kosten bedragen dan € 20,-:
Seminarieweg 3
4854 CA Bavel
Telefoon 0161 432946