Regelmatig maken jullie geld over naar jullie projectpartners. Sommige landen hebben zogenaamde zachte valuta. De dagkoersen kunnen dan erg verschillen en daardoor gaat vaak veel geld bij overboeking ‘verloren’. Kan dat niet slimmer? Ja hoor, met StoneX. Al meerdere jaren is de service van StoneX gratis voor Partinleden. Toch is nog niet iedereen bekend met het platform. En dat moet veranderen, zegt Annette Klijnsma die het betreurt dat ze niet eerder van StoneX wist: “Dat hadden we vanaf het begin moeten weten, dan was ons veel stress bespaard gebleven.” Daarom organiseren we op 26 oktober een webinar om de de in and outs van overboekingen met jullie te bespreken.

Annette Klijnsma, directeur bij Tan-kids en een van de sprekers bij het webinar Slim Overboeken, kwam via Partin in contact met StoneX (was eerst INTL FCStone) en is erg enthousiast. “Geld overmaken was stress. Het was altijd de vraag wanneer het in Tanzania bij onze projectpartners aankwam. En hoeveel dat dan was, want al die wisselkoersen van die zogenaamde tussenbanken gaf onzekerheid. Bovendien kostte het ons meer dan €30 per transactie. Zonde van het geld.” Nu werkt ze met StoneX. “Dat geeft ons nu rust, zekerheid en bovendien is het voor Partinleden kosteloos.”

Slim overboeken
In het webinar Slim overboeken laten Niels van Duinen en Jean-Claude Ngaboyisonga jullie zien hoe het platform van StoneX werkt en welke voordelen deze manier van internationale overboekingen voor stichtingen heeft. Ook vertelt Annette Klijnsma over haar ervaringen met StoneX. Erik Boerrigter (Partin) modereert deze bijeenkomst op 26 oktober van 20.00 tot 21.00h.

‘Zachte’ valuta zijn de valuta waarvan de vraag naar en het aanbod van geld, veel meer fluctueert dan munten als euro, dollar en yen. Haast iedereen maakt bij overmakingen gebruik van zijn eigen bank en denkt er niet over na om gebruik te maken van de concurrentie tussen banken. StoneX heeft een platform gemaakt waarmee NGO’s banken tegen elkaar laat opbieden over hoeveel ‘zachte’ valuta zij beschikbaar stellen voor een bedrag X. Dat bespaart veel geld. Deelname voor Partinleden is gratis.

Meer informatie over onze samenwerking met StoneX, vinden jullie hier of in de Toolkit Internationale overboekingen.

Aanmelden voor het webinar kan via: Slim overboeken