Onlangs verscheen de herziene versie van het boek Kinderen zonder thuis. Deze nieuwe druk is voorzien van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten omtrent kinderopvang en beschrijft vele en nieuwe praktijkvoorbeelden van en door particuliere initiatieven, waaronder meerdere Partinleden. 

Het voorwoord werd geschreven door Monique Derrez van Dutch Tanzania Foundation. Zij vertelt wat het boekje met haar deed. En waarom ze zich nu inzet om mensen bewust te maken van de negatieve gevolgen van weeshuizen. En het kan anders. Dat laten de programma’s en projecten van o.a. Adamfo Ghana, HGD, KidsCare, Niketan en Tan-kids zien. Het zijn bijzondere praktijkvoorbeelden van familiegerichte zorg.

Het boek dat eerder verscheen in 2015 is nu uitgegeven door Better Care Network Netherlands. Kinderen zonder thuis is hier te downloaden. Of gratis te bestellen (alleen voor Nederland) door een email te sturen met uw adresgegevens naar info@bettercarenetwork.nl. Binnenkort is ook de Engelse vertaling van het boekje online beschikbaar.

Bron: Better Care Network Netherlands