‘Vandaag staan we in het Algemeen Dagblad met het opinie-artikel: Weeshuis bouwen? Een kind hoort bij de familie!‘ Dat schreef Marre Adu-Ampong van Adamfo Ghana op facebook. De ingezonden brief van Patricia Nieuwenhuizen (Better Care Network Netherlands), die zij namens 27 particuliere initiatieven aangesloten bij #EveryChildAFamily schreef, is een reactie op de inzamelingsactie van stichting Shared Humanity. Deze actie werd ondersteund door BN’ers maar gaat totaal voorbij aan de negatieve gevolgen van weeshuizen. 

Om deze boodschap kracht bij te zetten, was Monique Derrez (Dutch Tanzania Foundation) te gast in de radio-uitzending L1 Vandaag. Daar sprak zij over het belang van opgroeien in een gezin. Monique is mede-initiator van #EveryChildAFamily. #EveryChildAFamily is een beweging van 27 stichtingen en mensen die andere ngo’s, bedrijven, kerken en scholen oproepen zich ook in te zetten om kinderen in gezinssituaties – en niet in instellingen – te ondersteunen.

En deze 27 stichtingen en particuliere initiatieven, waaronder verschillende Partinleden, hebben jarenlange ervaring in verschillende vormen van familie-gebaseerde zorg. Het kan dus. Marre roept dan ook op: ‘Wil je goed doen en kwetsbare kinderen in een ander land helpen? Stel je de vraag – wat als het jouw kind was? wat zou je voor hem/haar willen? – en ondersteun de organisaties die DAT bieden.’

Lees het artikel: Weeshuis bouwen? Een kind hoort bij de familie

Bron: BCNN