Heb jij een innovatief idee of werk je aan een creatieve oplossing voor een specifiek probleem in ontwikkelingslanden? Dan kan je bij Wilde Ganzen kans maken op een geldprijs van 5.000, 2.500 of 1.000 euro. Op de Wilde Ganzen – Partindag op 28 september in Nijkerk zullen alle geselecteerden hun idee aan de jury en het publiek presenteren. Inzenden van jullie vernieuwende aanpak kan tot 2 september 2019.

Wilde Ganzen: ‘Een van onze partners werkt aan een mobiele biogasinstallatie die overgebleven voedsel van kleine restaurants en kinderdagverblijven omzet in gas voor boeren in de omgeving. Een prachtige innovatie!’

Meedoen!
Zet je idee kort en bondig uiteen op maximaal 2 A4’tjes en geef antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is het project? (titel, behoefte, doel, resultaten, budget bij benadering);
  • Wat maakt dit project innovatief? (dit kan zijn op het gebied van implementatie en gebruik, duurzaamheid, veiligheid en winstgevendheid);
  • In hoeverre sluit het idee aan bij de behoeften van de doelgroep?
  • Is er voldoende lokale deskundigheid of worden mensen getraind?
  • In het geval van productie: kan dit project lokaal geproduceerd worden?
  • Wie profiteert ervan?

Stuur je projectidee uiterlijk maandag 2 september 2019 naar innovatie@wildeganzen.nl. Zorg dat je in je e-mail de volgende informatie meestuurt: je naam, de naam van je organisatie, de naam van je partnerorganisatie en je e-mailadres.

Selectie
Een vakjury zal inzendingen beoordelen. De jury let op innovatie, originaliteit, betrokkenheid van en nut voor de doelgroep. Op woensdag 11 september hoor je of je geselecteerd bent.

Uitslag
Tijdens de Wilde Ganzen-Partindag 2019 op 28 september zullen de geselecteerde ideeën doorgenomen worden. Dit gebeurt met een zogenaamde ‘pitch’: je krijgt twee minuten de tijd om een toelichting te geven. De jury en het publiek heeft daarna nog twee minuten om te reageren. De jury maakt hierna de winnaars bekend.

Wilde Ganzen: ‘Jouw project kan anderen helpen en inspireren, waardoor nog veel meer mensen zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. We kunnen daarom niet wachten op jouw idee!”

Vragen
Op de site van Wilde Ganzen vinden jullie meer informatie over deze innovatiewedstrijd. Ook kun je met je vragen terecht, door die te stellen via innovatie@wildeganzen.nl.