Onlangs pleitte Sara Kinsbergen voor meer samenwerking tussen vermogensfondsen en particuliere initiatieven, waarbij ze opmerkte dat Partin als bruggenbouwer daarin een belangrijke rol kan spelen. En dat doen we natuurlijk al. Want Partin faciliteert al jaren de zogenaamde bloemenprojecten. Zo werd in juni het samenwerking met vermogensfonds ‘Forsythia’ afgerond. Zeven Partinleden kunnen zo’n € 127.000,- besteden aan hun projecten in Oeganda.

Na Amaryllis, Bromelia, Camelia, Dahlia en Edelweiss werd de zesde samenwerking met een vermogensfonds Forsythia gedoopt. Het vermogensfonds Forsythia gaf aan projecten in Oeganda te willen steunen die bijdragen aan SDG 8: eerlijk werk en economische groei. Partin nodigde leden die aan deze criteria voldeden uit om een beschrijving van hun project in te dienen. Het vermogensfonds selecteerde daaruit een aantal projecten. Deze stichtingen werkten in peer-to-peer sessies hun voorstellen verder uit. Het van elkaar leren is daarbij het motto.

Uiteindelijk kunnen 7 leden aan de slag met hun projecten om vakmensen op te leiden en om ondernemers te ondersteunen om hun productie te verhogen en zo hun inkomen te vergroten. Lees hierover verder: Forsythia investeert in ondernemers en vaklui in Oeganda.

Gefeliciteerd BeeSupport, Betuwe Wereldwijd, Bondeko, Care with a Mission, Egoli Africa, Hadefo en Omwana Uganda Foundation.

Mijn Partin
Natuurlijk blijven we in gesprek met vermogensfondsen. Om jullie snel te vinden, is en blijft het belangrijk dat jullie je profiel hebben ingevuld op Mijn Partin, de portal van onze leden. Hebben jullie dit nog niet gedaan, doe het dan direct. Ga naar https://partin.nl/organisatie/ voor meer informatie.

Foto: Oeganda (Hadefo)