Begin april lanceerde Wilde Ganzen het Wilde Ganzen Coronafonds en ontving al meer dan 170 aanvragen. Wilde Ganzen wil met het Coronafonds de effecten van het coronavirus te beperken. Extra steun die menig initiatief op weg helpt, want de nood is hoog is. Ook veel Partinleden zijn acties gestart. Niet alleen wordt naar de effecten op de korte termijn gekeken, er wordt ook aan de verdere toekomst gedacht. Kortom naast noodpakketten, ook capaciteitsopbouw. 

Noodpakketten
In Oeganda kregen liefst 50 moeders en hun pasgeboren baby’tjes een ‘Mommaluv corona relief pakket’. Egoli Africa organiseerde deze actie, waarbij ook voorlichting wordt gegeven. Onder andere met de poster die Mama and Me Uganda maakte. En er zijn ruim 2000 mondkapjes gemaakt die beschikbaar worden gesteld aan onder andere boda boda rijders en winkeliers.

Met de campagne ‘Een zaadje voor een daadje’ lukt het Kidscare Kenia zeshonderd zadenpakketten uit te delen, bestaande uit zaden voor mais en bonen, aangevuld met kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Daarnaast worden in samenwerking met de Keniaanse lokale overheid trainingen verzorgd om zo snel mogelijk een flinke oogst te krijgen.

Capaciteitsversterking
In Ghana krijgen 400 straatkinderen en hun families voedselpakketten en warme maaltijden. Maar ook is er ondersteuning voor starters. Zo beginnen vijf voormalige straatmeiden aan een opleiding tot cateraars te worden. De uitdaging is om straks 150 warme, voedingsrijke maaltijden per dag te verzorgen voor de dakloze gemeenschap. En daar eindigt het niet want Adamfo Ghana vindt dat naast actie en bewustwording over de toekomst ook capaciteitsversterking belangrijk is. Marre Adu-Ampong tegen Wilde Ganzen: “Met alleen onze hulp en onderwijs ben je er niet. De inzet van de overheid is ook belangrijk. We lanceren een grootschalige lobby- en mediacampagne om de lokale autoriteiten aan te zetten tot actie en het nemen van verantwoordelijkheid naar de dakloze gemeenschap voor de gevolgen van de coronacrisis. Zo versterken we ook de kracht van onze lokale partner om voor zichzelf op te komen.”

Andere initiatieven
En zo zijn er natuurlijk veel meer voorbeelden te noemen. Lees deze verhalen en artikelen van Partinleden maar eens:

Foto: Egoli Africa

 

Best Partinlid, bent u ook een actie of project gestart met financiële ondersteuning van het Wilde Ganzen Coronafonds, laat het ons weten. Mail naar redactie@partin.nl. Dank alvast.