Laat de mensen ter plekke zelf aan het woord. Want directe communicatie maakt de boodschap levendiger. Het project draait tenslotte om hen. Dat is een van de reframe-tips van Wilde Ganzen. Stichting Bobbi Bear Nederland nam deze tip ter harte: tijdens de live-uitzending op 25 mei in Ermelo maakte het team van Radio El Mundo verbinding met Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika. ‘Het was echt een bijzonder gesprek, alle respect voor het werk van Bobbi Bear,’ twitterde Radio El Mundo na afloop.

Operation Bobbi Bear is een mensenrechtenorganisatie in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Het team helpt kinderen om uit situaties van seksueel misbruik te komen. Zo zorgen zij voor tijdige medicatie tegen HIV/Aids, voor opvang in pleegezinnen en voor therapie. Eureka Olivier (financial & field manager van Operation Bobbi Bear) vertelde over haar werk en de recente ontwikkelingen.

Radio El Mundo
Café El Mundo is volgens Ton ten Dam en Menno van der Geugten het meest wereldse café en radioprogramma van Nederland. Deze dj’s en oprichters van Radio El Mundo gaan tijdens dit café in gesprek met wereldburgers, organisaties en (particuliere) initiatieven. We kennen Radio El Mundo natuurlijk van de Partindag. Ook is de zender regelmatig op bezoek bij onze leden, zoals vorig jaar bij Stichting GESP tijdens het Nicaraguafestival in Gennep.

Brigitte Wendelgelst (voorzitter Bobbi Bear Nederland) raadt particuliere initiatieven (PI) dan ook aan om gebruik te maken van de formule van Radio El Mundo: ‘Zoek een inspirerende locatie en nodig El Mundo uit daar een uitzending te verzorgen. Het 1ste uur heeft jouw PI het podium, het 2de uur mogen door jou geselecteerde Goede Doelen of Sociaal ondernemers hun woordje doen. Goed voor jouw PI en goed voor je netwerk.’

Elkaar versterken
En Brigitte gaat enthousiast verder: ‘Wat een prachtige middag met mooie mensen met prachtige initiatieven en sociaal ondernemers die ook nog eens creatief zijn. Wat mij vooral deze middag bij blijft is een gevoel van saamhorigheid. Van allemaal iets willen bijdragen aan een betere wereld. Ieder vanuit zijn eigen kracht en talenten. Als je dat samen brengt dan kun je elkaar ongelooflijk versterken. En dan is (bijna) niets onmogelijk. Ik geloof daar zo in.’ En dat raakt precies de essentie van Partin: Samen doen we meer…

Lees ook Radio El Mundo legt live-verbinding met partnerorganisatie in Zuid-Afrika en/of luister enkele fragmenten terug van de uitzending.